Voor een geslaagde stedentrip naar Rome is het weer en klimaat een essentieel onderdeel tijdens je bezoek aan deze prachtige stad. Ga je op vakantie of ben je er voor zaken, niemand laat zich graag nat regenen voor het Colosseum, Pantheon of één van de andere bezienswaardigheden.

Hoe is het weer in Rome?

De vraag van vele mensen die een stedentrip aan het plannen zijn of op het punt staan om te vertrekken. Hoe is nu toch het weer in Rome? Bekijk de onderstaande tabel en bekijk in welke periode u de meeste kans maakt op lekker weer.

Gemiddelde maximum temperatuur (C) Gemiddelde minimum  temperatuur (C) Gemiddeld aantal uren zon per dag Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand Gemiddeld aantal mm neerslag per maand Gemiddelde zee temperatuur (C)
januari 12 3 4 14 +++
februari 15 4 5 13 +++
maart 16 5 5 13 +++
april 18 8 7 13 +++
mei 23 11 9 10 ++
juni 27 15 10 8 ++
juli 30 17 11 5 +
augustus 30 18 10 6 ++
september 27 15 8 9 +++
oktober 22 11 6 12 +++
november 17 7 4 15 ++++
december 13 4 4 14 +++

Bron: Klimaatinfo.nl

Wat is het klimaat van Rome?

Bovenstaande cijfers kunnen interessant zijn maar een gemiddelde temperatuur zegt niet altijd alles. Klmaatinformatie kan interessanter zijn om te zien of er in bepaalde periodes meer kans op (extreme) hitte is of juist een natte periode aanbreekt. In de onderstaande tabel kunt u de klimaatgegevens zien per maand voor Rome.

Kans op
(zeer) warm weer
Kans op
winters weer
Kans op
langdurige neerslag
Kans op
orkanen
Zonzekerheid UV-index
januari +++ + UV 0-3
februari +++ ++ UV 0-3
maart + ++ +++ UV 3-6
april + ++ +++ UV 3-6
mei ++ + ++++ UV 6-8
juni ++++ + +++++ UV 6-8
juli +++++ + +++++ UV 8-10
augustus +++++ + +++++ UV 6-8
september ++++ ++ ++++ UV 3-6
oktober ++ ++ +++ UV 3-6
november + +++ ++ UV 0-3
december +++ + UV 0-3

Wat is de weersverwachting voor Rome

Bekijk hieronder het actuele weer in Rome en de weersvoorspelling voor de komende dagen:

ROME WEATHER

Hieronder nog enkele weetjes over het weer en het klimaat in Rome:

Valt er wel eens sneeuw in Rome?

Rome ligt in het zuiden van Europa waar de kans op warm weer groot is. Ondanks de hoge zonzekerheid en kans op (extreem) warm weer is er in het verleden wel degelijk sneeuw gevallen. Op Youtube kan je mooie beelden vinden van het winterse weer in Rome.

Bronnen

Disclaimer

Omdat het weer zich niet laat regisseren en resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst kunt u aan de bovenstaande informatie op geen enkele wijze rechten ontlenen. De gegevens over het weer en klimaat zijn gebaseerd op ervaringen en research op internet. iLoveRome, en andere leden betrokken bij het ontwikkelen van deze website, voelen en nemen dan ook geen enkele aansprakelijkheid op zich bij ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de bovenstaande informatie.