Piazza Navona Wanneer je door de straten van de oudste buurten van Rome loopt kom je bijna automatisch dit prachtige plein tegen. De meeste mensen zullen het Piazza Navona bestempelen als een van de mooiste pleinen van Rome. Dit grote plein ligt midden in het oude centrum van Rome. Veel toeristen komen hier, vooral in de avond, samen om te genieten van de stad. Lekker eten op één van de terrassen of lekker wandelen met een heerlijk Italiaans ijsje.

Stadium Domitianus

Het plein heeft zijn vorm en oorsprong te danken aan Keizer Domitianus. Hij liet hier een stadion bouwen voor atletiekwedstrijden. Op de plaats van de tribunes werden huizen gebouwd na de val van het Romeinse Rijk.

Fonteinen

Op het plein staan 3 fonteinen. De middelste fontein heet La Fontana dei Quattro Fiumi en is gemaakt door Bernini. In deze fontein zijn 4 beelden verwerkt die verwijzen naar vier grote rivieren, de Nijl, Rio de la Plata, de Donau en de Ganges. De andere twee fonteinen zijn gemaakt door Giacomo della Porta. De fontein aan de kant van het Palazzo Torres heet Fontana del Moro (de Moor). De derde fontein is geplaatst aan de andere zijde om het plein symmetrisch te maken. Deze fontein van Della Porta kreeg de naam Fontana del Nettuno, Neptunusfontein.

Fontein op Piazza Navona

Sant’Agnese in Agone

Aan het plein staat een zeer opvallende witte kerk de Sant’Agnese in Agone. De kerk is gebouwd op de plaats waar de heilige Agnes stierf. Hiervan is alleen de crypte overgebleven. Aan de kerk hebben diverse mensen meegewerkt. De bouw is gestart door Rainaldi maar ook Borromini en Bernini hebben gedurende de bouw opvolgend meegewerkt.

Informatiebladen

Reisinformatie Rome - Piazza Navona Op I Love Stedentrips staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over het Piazza Navona in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op de pagina met downloads van I Love Stedentrips.

Hotels & Restaurants

Rond het Piazza Navona zijn diverse terrassen, restaurants en hotels te vinden. Je kunt bijvoorbeeld overnachten bij Lifestyle Suites Rome of Navona 49. Deze hotels bevinden zich aan het plein met een perfect uitzicht. Lekker eten kunt u bijvoorbeeld bij Ristorante Sapore di Mare (Vis) bij de Fontana del Moro, Bernini Ristorante (Italiaans) bij de Neptunesfontein. Ook een aanrader is de ijssalon Grom in de zijstraat bij de Neptunesfontein. Hier kun je een lekker ijsje halen om hier vervolgens van te genieten tussen de mensen en fonteinen.

Goed om te weten is dat het Piazza Navona een druk plein kan zijn in het oude centrum. Tevens is bekend dat dit plein als één van de mooiste pleinen van Rome wordt bestempeld. Hierdoor zijn de prijzen aan dit plein een stuk hoger liggen dan gemiddeld. Een paar straatjes verder op kan een hotelovernachting of diner alweer een stuk goedkoper zijn.

Openingstijden en entree

  • Openingstijden: dagelijks (24/7)
  • Entree: gratis

Fontein op Piazza Navona Foto’s & video’s

Website & socialmedia

Het Piazza Navona heeft geen officiële website of socialmedia kanalen.

Adres

Waar ligt het Piazza Navona? Het plein Piazza Navona ligt in het oude centrum van Rome met op een steenworp afstand naar het oosten het Pantheon. Aan de andere kant ben je zo via de Engelenbrug bij de Engelenburcht.

Piazza Navona
00186 Rome
Italië


Kaart en route naar het Piazza Navona in Google Maps, klik hier.

Tours & sightseeing

GetYourGuide – boek online voordelige tours & tickets voor de beste attracties van Rome.

Beoordeling van onze bezoekers

Wij vinden echt één van de mooiste pleinen in Rome! Wat is jullie mening over het Piazza Navona?

Foto’s: ©I Love Stedentrips

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*