Fiumicino Airport is de grootste en drukste luchthaven van Rome. Het vliegveld ligt ten zuidwesten van de stad op circa 30 kilometer afstand aan de kust. De luchthaven heeft 4 terminals en wordt ook wel Leonardo da Vinci International Airport genoemd.

Auto

De afstand van de luchthaven naar het centrum van Rome is circa 30km. De reistijd met de auto bedraagt minsten 40 minuten. Wanneer u besluit om een auto te huren en de binnenstad van Rome in wilt is enige rijervaring in deze stad wel gewenst.

Luchtvaartmaatschappijen

Op Rome Fiumicino vliegen diverse grotere vliegtuigmaatschappijen:

  • KLM
  • Transavia
  • Brussels Airlines
  • Alitalia
  • Vueling

Hoe kom ik van de luchthaven Rome Fiumicino Airport in Rome?

Er zijn diverse manieren om vanaf de luchthaven in de binnenstad te komen en andersom.

Trein – Leonardo express

Elke 30 minuten vertrekt er een trein vanaf de luchthaven die u binnen 35 minuten naar station Termini brengt in de binnenstad van Rome. De eerste trein vertrekt om 6:30 uur en de laatste om 23:30 uur. De trein kost u 14 euro voor een enkele reis. Meer informatie kunt u vinden op de website van Trenitalia.

Leonardo Express op vliegveld Fiumicino

Trein en metro

Een goedkopere manier om de binnenstad te bereiken is een combinatie van de trein en de metro. U kunt dan vanaf de luchthaven de regionale trein FL1 pakken naar een groter station ten zuiden van Rome, bijvoorbeeld Roma Ostiense. Van hier pakt u Metro B naar metrostation Termini. De FL1 kost circa 8 euro per persoon en een ticket voor de metro 1,50 euro. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen gratis meerijden. De laatste informatie kunt u vinden op de website van de ADR en ATAC Roma. Hou er wel rekening mee dat deze optie circa 70 minuten duurt.

Bus

Met de bus bereikt u het centrum op de goedkoopste manier in circa 55 minuten. Een enkeltje vanaf de luchthaven naar het centrum van Rome kost u 7 euro. een retourtje kost 10 euro. Voor terminal 3, halte nr. 7, vertrek circa iedere 45 minuten een bus vanaf de luchthaven naar station Termini. Wanneer u de tickets online koopt zijn ze iets goedkoper en hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan. Op de website van Terravision kunt u de dienstregeling bekijken en eventueel tickets bestellen.

Taxi

Wanneer u besluit een taxi te nemen van en naar de luchthaven dan zijn de tarieven standaard circa 40 euro voor twee passagiers. Elke extra passagier kost u 10 euro meer. Let erop dat u een officiële witte taxi neemt met taximeter.

Vliegtickets naar Rome

Voordelige vliegticket naar Rome kunt u eenvoudig online boeken bij de diverse websites en luchtvaartmaatschappijen.