Piazza Navona het mooiste plein van Rome?

Piazza Navona: La Fontana dei Quattro Fiumi
Piazza Navona: La Fontana dei Quattro Fiumi

In de oudste buurten van Rome ligt het plein Piazza Navona. Dit plein wordt door de meeste mensen als het mooiste plein van Roma bestempeld.

Het Piazza Navona ligt op slechts 5 minuten loopafstand tussen het Pantheon en de Engelenburcht. Het is een groot plein met diverse mooie fonteinen, terrassen, restaurants en hotels. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Sant’Agnese in Agone. Dit is een mooie kerk die zich aan het Piazza Navona bevindt. Een heerlijk ijsje kunt u bij Grom halen in een zijstraatje bij de Neptunesfontein.

Bedenkt u zich wel dat dit plein altijd druk is en is bestempeld door vele als het mooiste plein van Rome. Hierdoor liggen de prijzen van hotels en restaurants (veel) hoger dan gemiddeld.

Fonteinen Piazza Navona

Op het Piazza Navona staan 3 fraaie fonteinen. De middelste is de La Fontana dei Quattro Fiumi met vier fraaie beelden en gemaakt door Bernini. De andere twee fonteinen zijn Fontana del Moro (de Moor) en Fontana del Nettuno (Neptunesfontein) van Giacomo della Porta.

Piazza Navona weetjes

Wilt u meer weten over dit plein dan kunt u onze speciale pagina over het Piazza Navona bezoeken. Klik hier.

Hoe beoordeelt u het Piazza Navona?

Wij vinden het Piazza Navona ook één van de mooiste pleinen van Rome maar hoe beoordeelt u dit plein? Welk plein in Rome vindt u het mooiste?

Foto’s: ©I Love Stedentrips

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*