Bezoek in alle rust het Colosseum en andere bezienswaardigheden

Pantheon

Wanneer je naar Rome bent geweest dan zal je gemerkt hebben dat het een populaire stad is. Maandelijks lopen er vele miljoenen toeristen in Rome, op een relatief klein gebied, wat zeker een keerzijde is van deze prachtige stad.

Massa’s toeristen

Spaanse Trappen Door de enorme aantrekkingskracht van Rome lopen overdag de straten vol met mensen uit alle streken van de wereld. Naast de volle straten worden ook de pleinen en bezienswaardigheden vaak compleet ingenomen door toeristen. Rechts op de foto zijn de Spaanse Trappen nog maar moeilijk te ontdekken, zelfs nu er niet meer op gezeten mag worden.

Wanneer is het rustig in Rome?

Is het wel eens rustig in Rome? Jazeker! Er zijn momenten op de dag dat het rustig is in Rome, maar je moet er wat voor over hebben. In de vroege ochtend, vanaf circa 5:30 uur, kan je heerlijk door de straten en over de pleinen wandelen zonder andere toeristen. Sterker nog, soms ben je de enige! Leuke selfies maken bij bijvoorbeeld het Pantheon, Colosseum en de Trevifontein is goed mogelijk zonder andere toeristen die allemaal dringen om een perfecte plaatje te maken. Een ander bijkomend voordeel is dat de gebouwen prachtig belicht wat een mooie sfeer geeft als de stad langzaam ontwaakt.

Colosseum in Rome

 

Voorrangstickets

Voor de meeste bezienswaardigheden staan lange rijen. In het weekend moet je niet gek staan te kijken als je 2 uur in de rij moet wachten voor een bezoek aan het Colosseum of de Sint-Pieter. Het is voor de meeste (top)attracties sterk aan te raden om, via internet, voorrangstickets te bestellen. De zogenaamde “skip the line” tickets kan je ruim voor vertrek al reserveren en het scheelt je uren wachten in lange rijen. Tickets kan je betrouwbaar kopen bij GetYourGuide en Viator.

Gratis foto’s Rome

Ben jij op zoek naar gratis foto’s van Rome in hoge resolutie? Lees voor gebruik wel goed onze voorwaarden!

Pantheon in Rome

Tips?

Heb jij meer tips wanneer je Rome het beste kan bezichtigen? Laat dan aub een reactie achter!

Foto’s: ©iLoveStedentrips

Over Guido Damsteeg 6 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*