Curia Pompei waar Julius Caesar is vermoord gaat open voor publiek

Area Sacra del Largo Argentina

Burgemeester Virginia Raggi van Rome heeft afgelopen week laten weten dat volgende maand zal worden gestart met de restauratie van het Area Sacra di Largo Argentina. Deze archeologische vindplaats staat bekend om belangrijke (heilige) bouwwerken uit de Romeinse tijd en natuurlijk vanwege de moord op Julius Caesar.

Julius Caesar

Voor de deur van het Theater van Pompeius vond een belangrijke religieuze gebeurtenis plaats. Op 15 maart 44 v.Chr. werd Julius Caesar, bij de Curia Pompei, 22 gestoken en vermoord. Deze dag werd een keerpunt in de Romeinse geschiedenis.

Werkzaamheden

Curia Pompei waar Julius Caesar is vermoord.De aangekondigde werkzaamheden zullen in mei 2021 starten en ongeveer één jaar duren. Er zal een tentoonstellingsruimte worden aangelegd en loopbruggen. De loopbruggen zullen ‘s nachts worden verlicht met LED-lichten. De paden zullen een goed zicht geven op de tempels en talrijke archeologische vondsten van opgravingen en sloopwerkzaamheden tussen 1926 en 1930. Er zal ook een cabinelift komen voor mensen die slecht ter been zijn.

De tentoonstellingsruimte zal aan de oostelijk zijde van het gebied worden aangelegd en deels onder het straatniveau komen. De tentoonstelling zal de ontwikkelingen van het gebied later zien doormiddel van een reeks aan panelen en artefacten. De artefacten die zijn gevonden komen uit verschillende fases in de tijd. Inscripties, fragmenten van architectonische versieringen, terracotta en overblijfselen van standbeeld vanaf de derde eeuw voor Christus zullen te zien zijn.

Bvlgari Group

De kosten die gemoeid zijn met werkzaamheden aan het gebied zijn begroot op circa € 500.000 euro en worden betaald door de Bvlgari Group. Dit Italiaanse merk, met het hoofdkantoor in Rome, doneerde eerder al 1,2 miljoen euro waar ook de Spaanse Trappen van zijn gerestaureerd. Jean-Christophe Babin, CEO van de Bvlgari Group, zegt blij te zijn om mee te kunnen helpen aan het versterken van de historische schatten van Rome.

Kattenasiel

Erg opvallend aan het Area Sacra di Largo Argentina is de enorme kolonie katten. Als je rond de vindplaats staat zullen ze al snel opvallen. Overal waar je kijkt zul je de katten zien lopen. Volgens de website van Torre Argentina Cat Sanctuary, zoals dit kattenasiel heet, lopen er circa 150 katten op en rond Area Sacra di Largo Argentina. De bouwplaats zal geen invloed hebben op de historische kattenkolonie en de kattenopvang die hier is gehuisvest.

Waar

Je vindt Curia Pompei en Area Sacra di Largo Argentina, op een paar minuten lopen, ten zuiden van het Pantheon en het Piazza Navona.


Route en kaart naar Curia Pompei in Google Maps.

Links

Area Sacra di Largo Argentina

Bron: Comune.roma.it
Foto’s: ©I Love Stedentrips

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Rome stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 6 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze website. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*