De Boog van Constantijn in het oude centrum van Rome

Boog van Constantijn
Boog van Constantijn

Midden in het oude centrum van Rome staat de Boog van Constantijn. Het niet te missen monument staat tussen het Colosseum en het Forum Romanum.

De boog is opgericht door de senaat in de vierde eeuw ter ere van keizer Constantijn. De keizer kreeg de boog na zijn overwinning op Maxentius. In 312 na Chr. is gestart met de bouw van de 21 meter hoge triomfboog en werd in 315 voltooid. De Boog van Constantijn is gebouwd over de Via Triumphalis. Dit was de weg waarover de keizers hun triomftochten reden.

De boog is voorzien van vele overwinningssymbolieken en inscripties. De centrale inscriptie aan de beide zijden boven de hoofddoorgang van de boog staat de belangrijkste tekst. Het stukje tekst wat hierin de meeste aandacht trekt is: “INSTINCTV DIVINITATIS”, wat “goddelijke inspiratie betekent”. Deze tekst zou een verwijzing zijn naar de christelijke inspiratie van Constantijn.

Het is zeker de moeite waard om een rondje rond de boog te lopen om alle versiersels goed te bekijken. Vaak is het erg druk met toeristen rond de boog. Ook staan veel van de bekende stalletjes waar je goedkope souvenirs kan kopen.

Lees hier mee over de Boog van Constantijn.

Op de hoogte blijven? Geef je op voor onze GRATIS berichtendienst.
Foto’s: ©iLoveRome

Boog van Constantijn
Boog van Constantijn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*