ANVR: Italië op plaats 8 van de bucketlists

I Love Rome voor een geslaagde stedentrip Rome

ANVR Logo Vandaag komt de Algemeen Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) met de top 10 ultieme vakantiebestemmingen voor consumenten waar ze nog nooit geweest zijn, de bucketlist.

Nu is de officiële definitie van een bucketlist of emmerlijst een lijst met dingen die je gedaan moet hebben voor je sterft. Uiteraard wordt de top 3 ingenomen met verre bestemmingen die bij veel mensen op de bucketlist staan, de VS (1), Australië (2) en Nieuw-Zeeland (3).

Wij van iLoveRome zouden Italië direct erachter zetten of misschien zelfs wel ertussen waren het niet dat wij deze reisbestemming natuurlijk al lang hebben afgestreept op onze bucketlist. De consumenten uit de enquête hebben Italië op een keurige 8ste plaats gezet achter Spanje (4), Canada (5), Noorwegen (6) en Duitsland (7). De top 10 wordt afgemaakt door Japan (9) en Zuid-Afrika (10). Een mooie positie als je bedenkt dat een vakantieland als Frankrijk niet in de top 10 staat of tropische en verre oorden als de Malediven, China, en heel Zuid-Amerika.

Top 10 Bucketlist

1. Verenigde Staten 5./6. Canada/Noorwegen
2. Australië 7. Duitsland
3. Nieuw-Zeeland 8. Italië
4. Spanje 9./10. Japan/Zuid-Afrika

Vakantiebeleving

Ook werd er in het onderzoek naar de vakantiebeleving gevraagd, wat doe je of wil je doen op vakantie. Hier gaf een derde van de mensen aan gewoon te willen relaxen, ontspannen en uitrusten. Ongeveer een kwart van de mensen wil op pas om bezienswaardigheden te bezoeken. De andere helft van de mensen gaat op familiebezoek, sporten, wandelen of de natuur in.

Top 5 Vakantiebeleving

1. Uitrusten/ontspannen 31%
2. Cultureelbezoek 24,1%
3. Gezellig met vrienden en/of familie 17,8%
4. Sporten, wandelen 15,4%
5. In de natuur 9,5%

Mocht u nog twijfelen? Ga eens lekker met familie of vrienden wandelen door de oude stad van Rome. Je pakt op deze manier een heel groot deel van deze top 5!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*