Hoe oud is het Colosseum?

Colosseum

Colosseum Hoewel iedereen het Colosseum in Rome wel kent en ook weet dat het erg oud is weet haast niemand je direct te vertellen hoe oud het Colosseum ongeveer is.

Het Colosseum is tussen 70 en 80 na Chr. gebouwd en dus circa 1950 jaar oud. De bouw duurde ongeveer 10 jaar en werd geopend door Titus. De eerste spelen die werden georganiseerd tijden de opening duurde wel 100 dagen!

Hieronder nog enkele interessante weetjes over het Colosseum.

Hoe groot is het Colosseum?

Het Colosseum heeft een elliptische vorm van 188 bij 156 meter en heeft een omtrek van 527 meter. De hoogte van het Colosseum is 48,5 meter.

Waarom heet het Colosseum het Colosseum?

Het Colosseum heet niet zo omdat het kolossaal is. De naam verwijst naar een groot standbeeld van de Romeinse keizer Nero. Hij gaf opdracht voor dit standbeeld met de naam Colossus van Nero. Dit standbeeld werd na zijn dood in 75 na Chr. ingewijd en in circa 125 na Chr. werd het beeld naast het amfitheater geplaatst. Vanwege dit beeld kreeg het amfitheater de naam Colosseum.

Waar staat het Colosseum?

Het Colosseum staat aan het Piazza del Colosseo in Rome.

Hoe ziet het Colosseum er van binnen uit?

In Colosseum was plaats voor 50.000 bezoekers die via 76 ingangen naar binnen moesten. De gangen waren genummerd met Romeinse cijfers. De vloeren waren van hout en bestrooid met zand om het bloed van dieren en gladiatoren af te voeren. Tegenwoordig is van al dit hout niets meer over. Het Colosseum heeft door de eeuwen veel te verduren gehad zoals vele blikseminslagen en diverse aardbevingen. Ook werden veel bouwmaterialen voor paleizen en kerken werden van het Colosseum afgehaald zoals marmer en ijzer.

Colosseum van binnen
Het Colosseum van binnen

Links

Beoordeling van onze bezoekers

Wij vinden dit gebouw echt fantastisch! Wat is jullie mening over het Colosseum?

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen en weetjes? Geef je dan op voor onze GRATIS berichtendienst.

Foto’s: ©I Love Stedentrips

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*