Welke rivier stroomt door Rome?

Engelenbrug over de Tiber in Rome.
Engelenbrug over de Tiber in Rome.

Zoals vele grote wereldsteden stroomt er door Rome een rivier. Deze rivier kronkelt vanaf en noorden naar het zuiden richting de Tyrreense zee.

Welke rivier stroomt er door Rome?

Deze rivier heet de Tiber (Italiaans: Tevere, Latijn: Tiberis).

Tiber

De Tiber is ruim 400 kilometer lang en daarmee, qua lengte, de derde rivier van Italië. De Po en de Adige zijn langer. De Tiber start vanaf de berg Fumaiolo en stroomt daarna door de fraaie gebieden Toscane, Umbrië, Lazio en tot slot door Rome. De Tiber mondt uit in de Tyrreense Zee.

Waarom heet de rivier de Tiber de Tiber?

Het is niet helemaal zeker waarom de rivier zo heet. Waarschijnlijk heeft de rivier haar naam te danken aan het feit dat ooit de mythische koning Tiberinus erin verdronken is.

Waar stroomt de Tiber in Rome?

De Tiber stroomt door het centrum van de stad. Wanneer je hier een wandeling maakt dan kan je de rivier bijna niet missen. Wanneer je vanaf het Piazza Navona richting de Engelenburcht loopt, kun je de rivier oversteken via de Engelenbrug. Probeer dit niet alleen overdag te doen maar ook in de avond. De bruggen zijn namelijk prachtig verlicht.

Links

Foto’s: ©I Love Stedentrips

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. I Love Rome stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*